Recept för storhushåll Småkakor

Veganska nötkakor med choklad

Veganska nötkakor med choklad
Ca 30 st.

ingredienser

Kakor

  • 250 g valfria nötter
  • 90 g Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 40 g Dansukker Strösocker
  • 70 g kikärtsspad

Garnering

  • 100 g vegansk mörk choklad
  • apelsinskal, gärna obesprutad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Mal nötter i en mixer, tillsätt sockret.

  3. Sila bort kikärtorna så det bara blir spad över. Mät upp och tillsätt i nötmixen, mixa till en jämn smet.

  4. Rulla till bollar, ca 20 g. Blir det kladdigt kan du blöta händerna mellan varven.

  5. Lägg bollarna med mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.

  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 8-10 min. Låt svalna.

  7. Doppa ena sidan av kakorna i smält choklad och strö på rivet apelsinskal. Förvaras svalt i en burk.