Recept för storhushåll • Småkakor
Veganska nötkakor med choklad
Ca 30 st.
ingredienser
Kakor
- 250 g valfria nötter
- 90 g Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
- 40 g Dansukker Strösocker
- 70 g kikärtsspad
Garnering
- 100 g vegansk mörk choklad
- apelsinskal, gärna obesprutad
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.
Mal nötter i en mixer, tillsätt sockret.
Sila bort kikärtorna så det bara blir spad över. Mät upp och tillsätt i nötmixen, mixa till en jämn smet.
Rulla till bollar, ca 20 g. Blir det kladdigt kan du blöta händerna mellan varven.
Lägg bollarna med mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 8-10 min. Låt svalna.
Doppa ena sidan av kakorna i smält choklad och strö på rivet apelsinskal. Förvaras svalt i en burk.