Recept för storhushåll Tårtor & bakelser

Royalpaj med päron och björnbär

Royalpaj med päron och björnbär
Cirka 10 portioner

ingredienser

Havrebotten

  • 175 g smör
  • 180 g vetemjöl
  • 90 g Dansukker Rörsocker Strö
  • 50 g havregryn

Fyllning

  • 3 ägg
  • 300 g crème fraiche
  • 100 g mandelmassa
  • 90 g Dansukker Rörsocker Strö
  • 5 g Dansukker Vaniljsocker
  • 2 päron
  • 100 g björnbär

Garnering

  • 50 g mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 °C.

  2. Smält smöret och tillsätt vetemjöl, rörsocker och havregryn. Låt svalna något.

  3. Tryck ut degen i en smord pajform, 26 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 10 minuter.

  4. Gör fyllningen. Rör ihop ägg och crème fraiche i en skål. Riv mandelmassan och häll ner i blandningen. Tillsätt rörsocker och vaniljsocker. Vispa ihop smeten.

  5. Skala, kärna ur och skär päronen i skivor. Lägg päronskivorna i pajskalet, häll över fyllningen och strö över björnbären. Garnera med mandelspån.

  6. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Fyllningen ska vara fast när du tar ut pajen ur ugnen.

  7. Servera tillsammans med vaniljsås.