Recept för storhushåll • Tårtor & bakelser
Royalpaj med päron och björnbär
Cirka 10 portioner
ingredienser
Havrebotten
- 175 g smör
- 180 g vetemjöl
- 90 g Dansukker Rörsocker Strö
- 50 g havregryn
Fyllning
- 3 ägg
- 300 g crème fraiche
- 100 g mandelmassa
- 90 g Dansukker Rörsocker Strö
- 5 g Dansukker Vaniljsocker
- 2 päron
- 100 g björnbär
Garnering
- 50 g mandelspån
Gör så här
Sätt ugnen på 175 °C.
Smält smöret och tillsätt vetemjöl, rörsocker och havregryn. Låt svalna något.
Tryck ut degen i en smord pajform, 26 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 10 minuter.
Gör fyllningen. Rör ihop ägg och crème fraiche i en skål. Riv mandelmassan och häll ner i blandningen. Tillsätt rörsocker och vaniljsocker. Vispa ihop smeten.
Skala, kärna ur och skär päronen i skivor. Lägg päronskivorna i pajskalet, häll över fyllningen och strö över björnbären. Garnera med mandelspån.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Fyllningen ska vara fast när du tar ut pajen ur ugnen.
Servera tillsammans med vaniljsås.