Påsktårta
1 tårta

ingredienser

Chokladbotten

  • 85 g Dansukker Strösocker
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • 45 g vetemjöl
  • 5 g Dansukker Vaniljsocker
  • 6 g kakao
  • 100 g mörk choklad

Hallonmousse

  • 250 g hallon
  • 95 g Dansukker Gelésocker Multi
  • 300 ml grädde

Vit chokladmousse

  • 100 g vit choklad
  • 300 ml grädde
  • 120 g kesella

Garnering

  • 1 passionsfrukt
  • godisägg

Gör så här

Chokladbotten

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form med löstagbar kant, 19 cm i diameter. Smält smör och vispa pösigt tillsammans med socker. Tillsätt ägget och vispa ytterligare. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och kakao i en skål och vänd ner i äggsmeten. Hacka chokladen i mindre bitar och smält över ett vattenbad. Häll chokladen i smeten och häll sedan smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna.

Hallonmousse

Värm upp hallonen i en kastrull i cirka 2 minuter och sila genom en finmaskig sil. Häll den släta hallonsaften och gelésocker i en kastrull och låt koka 1/2 minut. Ta bort från värmen och låt svalna något. Vispa under tiden grädden fluffig. Vänd ner lite av grädden i hallonblandningen och rör slät, vänd sedan ner resten av grädden. Rör tills moussen är helt slät. Häll moussen över chokladkakan och ställ i kylen i minst 3 timmar.

Vit chokladmousse

Hacka den vita chokladen och smält över vattenbad. Vispa grädden fluffig och tillsätt kesella. Vänd ner lite av gräddblandningen i chokladen och rör slät, tillsätt resten av gräddblandningen. Stryk chokladmoussen över den stelnade hallonmoussen och ställ i frysen ytterligare några timmar.

Garnering

Ta ut tårtan från frysen cirka 15 minuter innan servering och lägg på ett fat. Skär passionsfrukten på mitten och ta ut fruktköttet. Torka av skalet och lägg i några godisägg. Placera på mitten av tårtan.