Drömkaka

ingredienser

Kaka

  • 240 g vetemjöl
  • 50 g smör
  • 250 g Dansukker Strösocker
  • 4 ägg
  • 200 ml mjölk
  • 15 g bakpulver
  • 10 g Dansukker Vaniljsocker

Glasyr

  • 125 g smör
  • 100 g kokosflingor
  • 190 g Dansukker Farinsocker
  • 50 ml mjölk

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ned. Koka upp mjölk och smör, låt svalna och blanda sedan i. Häll smeten i en smord, ströad bakform på 30 × 40 cm och grädda i mitten av ugnen i 200 °C i 20 minuter.

  2. Blanda smör, kokosflingor, farinsocker och mjölk i en gryta och låt smälta ihop. Bred ut över den gräddade drömkakan och ställ tillbaka i ugnen igen i 225 °C i cirka 5 minuter.