Recept för storhushåll • Kakor
Drömkaka
ingredienser
Kaka
- 240 g vetemjöl
- 50 g smör
- 250 g Dansukker Strösocker
- 4 ägg
- 200 ml mjölk
- 15 g bakpulver
- 10 g Dansukker Vaniljsocker
Glasyr
- 125 g smör
- 100 g kokosflingor
- 190 g Dansukker Farinsocker
- 50 ml mjölk
Gör så här
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ned. Koka upp mjölk och smör, låt svalna och blanda sedan i. Häll smeten i en smord, ströad bakform på 30 × 40 cm och grädda i mitten av ugnen i 200 °C i 20 minuter.
Blanda smör, kokosflingor, farinsocker och mjölk i en gryta och låt smälta ihop. Bred ut över den gräddade drömkakan och ställ tillbaka i ugnen igen i 225 °C i cirka 5 minuter.