Recept för storhushåll Dessert & konfektyr

Bars med chokladöverdrag

Bars med chokladöverdrag
cirka 20-25 bitar

ingredienser

Bars

  • 60 g mandel
  • 60 g hasselnötter
  • 200 g jordnötter
  • 25 g smör
  • 200 g Dansukker Ljus Sirap
  • 70 g sesamfrön
  • 35 g riven kokos

Chokladöverdrag

  • 200 g choklad
  • 50 g smör

Garnering

  • hackade nötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 °C.

  2. Mixa nötterna i en matberedare. Smält smöret och rör ner i nötblandningen.

  3. Blanda i resten av ingredienserna och mixa till en tjock smet.

  4. Bred ut smeten tunt i en form cirka 24x30 cm med bakplåtspapper.

  5. Grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter. Låt svalna.

  6. Smält under tiden choklad och smör över ett vattenbad.

  7. Bred på chokladblandningen på nötbotten och strö över hackade nötter. Ställ i kylen.

  8. Skär upp små bars.