Recept för storhushåll • Dessert & konfektyr
Bars med chokladöverdrag
cirka 20-25 bitar
ingredienser
Bars
- 60 g mandel
- 60 g hasselnötter
- 200 g jordnötter
- 25 g smör
- 200 g Dansukker Ljus Sirap
- 70 g sesamfrön
- 35 g riven kokos
Chokladöverdrag
- 200 g choklad
- 50 g smör
Garnering
- hackade nötter
Gör så här
Sätt ugnen på 150 °C.
Mixa nötterna i en matberedare. Smält smöret och rör ner i nötblandningen.
Blanda i resten av ingredienserna och mixa till en tjock smet.
Bred ut smeten tunt i en form cirka 24x30 cm med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter. Låt svalna.
Smält under tiden choklad och smör över ett vattenbad.
Bred på chokladblandningen på nötbotten och strö över hackade nötter. Ställ i kylen.
Skär upp små bars.