Recept för konditori • Småkakor
Vaniljkrans med noter av citrus, formade till små hjärtan

ca 40 st.
ingredienser
- 170 g mjöl
- 40 g mandelmjöl
- 100 g florsocker
- 140 smör
- 25 g äggula (ca 1 äggula)
- ½ vaniljstång, frön
- 20 g strösocker
- Finrivet skal från 2 citroner
Gör så här
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur alla fröna, fördela fröna i strösockret genom att trycka ut dem med knivspetsen.
Rör samman mandelmjöl, florsocker, mjukt smör, äggula och finrivet citronskal till en deg och tillsätt sedan vaniljsockret.
Lägg degen i en spritspåse med krusad pip och spritsa ut den i hjärtformar på bakplåtspapper.
Grädda hjärtana i 200° i 6–8 minuter.
Låt svalna och förvara lufttätt.