Recept för konditori • Småkakor
Småkakor på svart té med citronmaräng och muscovadosocker

ca 35 st.
ingredienser
Småkakor
- 75 g mörkt muscovadosocker
- 75 g ljus sirap
- 75 g smör
- 350 g vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 krm salt
- 65 g ägg
- Skal av ½ ekologisk apelsin
- Skal av ½ ekologisk citron plus 1 msk saft
- 1 msk svart té, t ex Kusmi
Maräng
- 100 g äggvitor
- 200 g socker
- En liten näve torkad citronverbena
Gör så här
Småkakor
Smält muscovado, sirap och smör i en kastrull. Låt svalna.
Vispa ner ägget. Tillsätt skal och saft från citrusfrukterna. Kör téet i blender till ett fint pulver. Sikta ner de torra ingredienserna och blanda samman till en deg.
Ställ i kylen i 30 min. Kavla ut till 4 mm tjocklek och stansa med en räfflad form på 10 cm. Ta ut ett hål i mitten med en rund stans på 4 cm.
Grädda i 200°C i 5 min. Sänk temperaturen till 150°C och doppa småkakorna i marängen.
Marengs
Blanda socker och citronverbena och sikta det. Vispa socker och äggvitor till en maräng med mjuka toppar. Doppa småkakorna i marängen och grädda i 150°C i 5 min.
Dekorera med torkade blommor, t.ex. saffransblomma.