Recept för konditori Småkakor

Småkakor på svart té med citronmaräng och muscovadosocker

Småkakor på svart te med citronmaräng och muscovadosocker
ca 35 st.

ingredienser

Småkakor

  • 75 g mörkt muscovadosocker
  • 75 g ljus sirap
  • 75 g smör
  • 350 g vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 65 g ägg
  • Skal av ½ ekologisk apelsin
  • Skal av ½ ekologisk citron plus 1 msk saft
  • 1 msk svart té, t ex Kusmi

Maräng

  • 100 g äggvitor
  • 200 g socker
  • En liten näve torkad citronverbena

Gör så här

Småkakor

Smält muscovado, sirap och smör i en kastrull. Låt svalna.

Vispa ner ägget. Tillsätt skal och saft från citrusfrukterna. Kör téet i blender till ett fint pulver. Sikta ner de torra ingredienserna och blanda samman till en deg.

Ställ i kylen i 30 min. Kavla ut till 4 mm tjocklek och stansa med en räfflad form på 10 cm. Ta ut ett hål i mitten med en rund stans på 4 cm.

Grädda i 200°C i 5 min. Sänk temperaturen till 150°C och doppa småkakorna i marängen.

Marengs

Blanda socker och citronverbena och sikta det. Vispa socker och äggvitor till en maräng med mjuka toppar. Doppa småkakorna i marängen och grädda i 150°C i 5 min.

Dekorera med torkade blommor, t.ex. saffransblomma.