Recept för konditori Dessert & konfektyr

Pavlova med färska bär

Pavlova med färska bär
20 st.

ingredienser

Lakritsmaräng

  • 200 g äggvitor
  • 200 g strösocker
  • 200 g florsocker
  • 40 g lakritspulver

Vaniljcrème

  • 400 g mjölk (3 %)
  • 100 g vispgrädde
  • 75 g rörsocker
  • 40 g maizena
  • 75 g äggulor
  • 1 vaniljstång
  • 50 g saltat smör

Strutar

  • 90 g vetemjöl
  • 140 g rörsocker
  • 150 g äggvitor
  • 60 g smält smör
  • 1/4 vaniljstång

Dekoration

  • 200 g björnbär
  • 200 g hallon
  • 200 g körsbär

Gör så här

Lakritsmaräng

Vispa vitor, socker, lakritspulver och florsocker till en marängsmet.
Spritsa ut marängen i runda bottnar som är 8 cm i diameter och ca 2 cm höga. Baka i 100°C i ca 30–40 minuter. Marängen ska ha en frasig skorpa utanpå och vara mjuk inuti.

Vaniljcrème

Koka upp mjölken. Rör ihop vaniljfrön, vispgrädde, maizena, äggulor och rörsocker. När mjölken kokar häller du den över blandningen under omrörning. Häll därefter tillbaka allt i grytan och låt koka upp under vispning. Tillsätt smöret och rör ut det. Låt svalna i kylen. Vispa upp före användning.

Strutar

Rör ihop äggvitor och rörsocker. Tillsätt vetemjölet och rör ihop, tillsätt vaniljfröna och till sist det smälta smöret. Låt svalna i kylen ett par timmar tills smeten sätter sig. Spritsa ut i ca 3 cm i diameter på silikonmatta och bred ut den tunt med en sked. Baka i 160°C tills de är gyllenbruna. Lossa dem med en palettkniv och forma på önskat sätt. Förvaras lufttätt.

Vid servering

Toppa marängen med vaniljcrème och dekorera med färska bär och strutar. Sikta över dekorsocker.

Framtaget av

Helle Nielsen