Recept för konditori • Dessert & konfektyr
Pannkakor med vit chokladparfait och färska jordgubbar

15 st.
ingredienser
Pannkakor
- 100 g mjöl
- 65 g socker
- 2 g salt
- Skalet av 1 citron
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 ägg
- 65 g smält smör
- 300 g mjölk
Vit chokladparfait
- 100 g grädde
- 20 g socker
- 50 g äggulor
- 130 g vit choklad
- 250 g vispad grädde
- 40 g citronsaft
Gör så här
Pannkakor
Rör ihop mjöl, socker, salt, vanilj och citronskal. Rör i äggen, ett åt gången. Smält smöret och tillsätt det. Tillsätt mjölken till sist. Grädda pannkakorna i varm panna.
Vit chokladparfait
Koka upp grädden och rör i lite åt gången i äggulorna som blandats med socker. Häll lite åt gången i chokladen. Häll citronsaften i smeten och låt svalna till ca 30 °C. Vänd i den vispade grädden och spritsa i rör. Frys dem.
Färdigställande av pannkakorna
Tryck ut glassen ur de frusna rören. Rulla pannkakorna omkring glassrullarna. Skär till. Servera med hackade rostade hasselnötter, jordgubbar, blåbär och ev. chokladgarnering.