Recept för konditori Dessert & konfektyr

Pannkakor med vit chokladparfait och färska jordgubbar

Pannkakor med vit chokladparfait och färska jordgubbar
15 st.

ingredienser

Pannkakor

  • 100 g mjöl
  • 65 g socker
  • 2 g salt
  • Skalet av 1 citron
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 65 g smält smör
  • 300 g mjölk

Vit chokladparfait

  • 100 g grädde
  • 20 g socker
  • 50 g äggulor
  • 130 g vit choklad
  • 250 g vispad grädde
  • 40 g citronsaft

Gör så här

Pannkakor

Rör ihop mjöl, socker, salt, vanilj och citronskal. Rör i äggen, ett åt gången. Smält smöret och tillsätt det. Tillsätt mjölken till sist. Grädda pannkakorna i varm panna.

Vit chokladparfait

Koka upp grädden och rör i lite åt gången i äggulorna som blandats med socker. Häll lite åt gången i chokladen. Häll citronsaften i smeten och låt svalna till ca 30 °C. Vänd i den vispade grädden och spritsa i rör. Frys dem.

Färdigställande av pannkakorna

Tryck ut glassen ur de frusna rören. Rulla pannkakorna omkring glassrullarna. Skär till. Servera med hackade rostade hasselnötter, jordgubbar, blåbär och ev. chokladgarnering.