Recept för konditori Småkakor

Madeleines med lime, fläder och rom

Madeleines med lime, fläder och rom
Ger 20 stk. allt efter formarnas storlek

ingredienser

Madeleines

  • 120 g Strösocker
  • 100 g marsipan
  • 90 g äggvita
  • 120 g mjukt smör
  • 90 g vetemjöl
  • 20 g Gul Bagerisirap
  • nypa salt
  • Rivet skal av 2 limefrukter

Fläderblomssirap

  • 15 g mörk rom
  • 4 g Gul Bagerisirap
  • 20 g fläderblomssaft
  • 7 g limesaft

Gör så här

Madeleines

Kör samman socker, sirap och marsipan med en vinge till en klumpfri massa. Tillsätt äggvita lite i taget. Blanda i mjöl, salt och limeskal. Tillsätt till sist smöret lite i taget utan att köra degen för länge.
Smörj formarna och fyll dem till ¾. Baka i ca 180°C tills de är lätt gyllenbruna. Vänd ut kakorna ur de varma formarna på bakplåtspapper och baka vidare tills de får fin färg på ovansidan. Baka i 8-14 min beroende på formarnas storlek. Kakorna penslas med fläderblomssirapen när de fortfarande är varma.

Fläderblomssirap

Alla ingredienserna blandas och smakas av med limesaften. Penslas på varma Madeleines.