Recept för konditori Dessert & konfektyr

Lakritspannacotta med fläderbärsgelé

Lakritspannacotta med fläderbärsgelé
10 portioner

ingredienser

Lakritspannacotta

  • 1 l grädde
  • 160 g socker
  • 24 g lakritspulver
  • 6 gelatinblad

Fläderbärsgelé

  • 500 g fläderbärssaft
  • 70 g socker
  • Saft och skal från ½ citron
  • 3 gelatinblad

Gör så här

Lakritspannacotta

Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och lakritspulver under omrörning. Ta grytan från värmen och låt blandningen dra i 10 minuter innan gelatinet kramas ur och tillsätts. Häll blandningen i portionsglas och ställ kallt i minst tre timmar.

Fläderbärsgelé

Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Koka upp fläderbärssaft, socker, citronsaft och skal, och häll detta genom en sil. Låt purén dra i 10 minuter innan gelatinet kramas ur och tillsätts. Häll gelén ovanpå den kalla gräddkrämen och ställ kallt i minst tre timmar.

Servering

Pannacottan kan garneras med choklad och rödådrad syra.