Recept för konditori • Dessert & konfektyr
Lakritspannacotta med fläderbärsgelé

10 portioner
ingredienser
Lakritspannacotta
- 1 l grädde
- 160 g socker
- 24 g lakritspulver
- 6 gelatinblad
Fläderbärsgelé
- 500 g fläderbärssaft
- 70 g socker
- Saft och skal från ½ citron
- 3 gelatinblad
Gör så här
Lakritspannacotta
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och lakritspulver under omrörning. Ta grytan från värmen och låt blandningen dra i 10 minuter innan gelatinet kramas ur och tillsätts. Häll blandningen i portionsglas och ställ kallt i minst tre timmar.
Fläderbärsgelé
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Koka upp fläderbärssaft, socker, citronsaft och skal, och häll detta genom en sil. Låt purén dra i 10 minuter innan gelatinet kramas ur och tillsätts. Häll gelén ovanpå den kalla gräddkrämen och ställ kallt i minst tre timmar.
Servering
Pannacottan kan garneras med choklad och rödådrad syra.