Recept för konditori Småkakor

Kryddig småkaka med pistasch och apelsin

Kryddig småkaka med pistasch och apelsin
50 st.

ingredienser

  • 110 g smör
  • 60 g farinsocker
  • 50 g mandelmassa
  • 100 g vetemjöl
  • 25 g mandelmjöl
  • 3 g malen kardemumma
  • 2 g malen ingefära
  • 2 g malen kanel
  • 90 g hackat, kanderat apelsinskal
  • 60 g pistaschnötter

Gör så här

Blanda samman allt utom pistaschnötter och apelsinskal.

Hacka pistaschnötterna och rör ner dem i kakdegen tillsammans med det hackade apelsinskalet.

Rulla degen till en korv med ca 4 cm diameter.

Frys degen innan du skär den i ca ½ cm tjocka skivor.

Lägg skivorna på bakplåtar och grädda dem i ca 10–12 min. i 170°C.