Recept för konditori Vetebröd

Krusbärssnäckor med mandelmassa, farinsocker och blåbär

Krusbärssnäckor med mandelmassa, farinsocker och blåbär
24 bullar

ingredienser

Mördeg

  • 1 msk kardemummakärnor
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 135 g farinsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g mjukt smör
  • 1 ägg
  • 700 g vetemjöl

Fyllning

  • 100 g mandelmassa
  • 100 g farinsocker
  • 100 g mjukt smör
  • 1 msk malen kanel
  • 100 g krusbär
  • 100 g blåbär
  • 2 msk majsmjöl

Pynt

  • 1 ägg till pensling
  • 1 handfull demerarasocker eller ekologiskt pärlsocker
  • 1 handfull mandelspån

Gör så här

Stöt kardemummakärnorna i en mortel och värm dem med mjölken tills den är ljummen (max. 37°C).

Häll alla ingredienser till mördegen i en matberedare. Kör till en slät och smidig deg. Det tar ca 8–10 min. Arbeta ihop degen på bordet och låt den ligga och vila i 1 timme.

Blanda mandelmassa och socker tills det är klumpfritt. Tillsätt smör och kanel.

Kavla ut degen till en stor rektangel med ca 4 mm tjocklek. Bred ut remonsen tunt. Blanda majsmjölet med bären och fördela dem över remonsen. Rulla ihop rektangeln och skär rullarna i 3 cm breda bitar. Lägg skivorna i en muffinsform eller ringar. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek.

Sätt ugnen på 180°C.Pensla med ägg och strö demerarasocker och mandelspån över.

Grädda bullarna. Det tar ca 10 min.