Recept för konditori • Vetebröd
Krusbärssnäckor med mandelmassa, farinsocker och blåbär

ingredienser
Mördeg
- 1 msk kardemummakärnor
- 3 dl mjölk
- 50 g jäst
- 135 g farinsocker
- 1/2 tsk salt
- 150 g mjukt smör
- 1 ägg
- 700 g vetemjöl
Fyllning
- 100 g mandelmassa
- 100 g farinsocker
- 100 g mjukt smör
- 1 msk malen kanel
- 100 g krusbär
- 100 g blåbär
- 2 msk majsmjöl
Pynt
- 1 ägg till pensling
- 1 handfull demerarasocker eller ekologiskt pärlsocker
- 1 handfull mandelspån
Gör så här
Stöt kardemummakärnorna i en mortel och värm dem med mjölken tills den är ljummen (max. 37°C).
Häll alla ingredienser till mördegen i en matberedare. Kör till en slät och smidig deg. Det tar ca 8–10 min. Arbeta ihop degen på bordet och låt den ligga och vila i 1 timme.
Blanda mandelmassa och socker tills det är klumpfritt. Tillsätt smör och kanel.
Kavla ut degen till en stor rektangel med ca 4 mm tjocklek. Bred ut remonsen tunt. Blanda majsmjölet med bären och fördela dem över remonsen. Rulla ihop rektangeln och skär rullarna i 3 cm breda bitar. Lägg skivorna i en muffinsform eller ringar. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 180°C.Pensla med ägg och strö demerarasocker och mandelspån över.
Grädda bullarna. Det tar ca 10 min.