Jordgubbslycka
1 liter

ingredienser

Sorbet

  • 550 g jordgubbar + 30 st till servering
  • 150 g vatten
  • 240 g Dansukker Svenskt Strösocker
  • 40 g Dansukker Glykossirap
  • 25 g citronsaft

Garnering

  • 1 kruka mynta till servering

Förslag på servering

  • Glasskål, djup tallrik eller cocktailglas.

Gör så här

Sorbet

1. Skölj och rensa de 550 g jordgubbar som är till sorbeten.
2. Väg upp vatten, strösocker och glykossirap i en kastrull. Värm sedan försiktigt, så att sockret löser sig.
3. När socket löst sig, vänd ner sockerblandningen i en mixer med jordgubbar och citronsaft.
4. Mixa slätt, häll i glassmaskin och kör till önskad konsistens.
5. Dela resterande 30 jordgubbar i fyra delar för garnering.

Montering

Skopa upp 1 kula sorbet och dekorera med jordgubbar och mynta.

Tips om du inte har glassmaskin! Ställ sorbetgrunden i frysen, ta ut och vispa med elvisp var 15:e minut, till önskad konsistens.

Recept: Svenska Konditorlandslaget