Recept för konditori • Dessert & konfektyr
Jordgubbslycka
1 liter
ingredienser
Sorbet
- 550 g jordgubbar + 30 st till servering
- 150 g vatten
- 240 g Dansukker Svenskt Strösocker
- 40 g Dansukker Glykossirap
- 25 g citronsaft
Garnering
- 1 kruka mynta till servering
Förslag på servering
- Glasskål, djup tallrik eller cocktailglas.
Gör så här
Sorbet
1. Skölj och rensa de 550 g jordgubbar som är till sorbeten.
2. Väg upp vatten, strösocker och glykossirap i en kastrull. Värm sedan försiktigt, så att sockret löser sig.
3. När socket löst sig, vänd ner sockerblandningen i en mixer med jordgubbar och citronsaft.
4. Mixa slätt, häll i glassmaskin och kör till önskad konsistens.
5. Dela resterande 30 jordgubbar i fyra delar för garnering.
Montering
Skopa upp 1 kula sorbet och dekorera med jordgubbar och mynta.
Tips om du inte har glassmaskin! Ställ sorbetgrunden i frysen, ta ut och vispa med elvisp var 15:e minut, till önskad konsistens.
Recept: Svenska Konditorlandslaget