Recept för konditori Bröd

Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

ingredienser

Blandas dag 1

  • 1000 g Vatten
  • 600 g Klippt Råg
  • 400 g Solrosfrö
  • 100 g Linfrö
  • 80 g Rågsurdegspulver
  • 60 g Salt

Bortgöring dag 2

  • 1300 g Rågmjöl Grovt
  • 600 g Bagerivetemjöl
  • 1000 g Vatten
  • 750 g Sirap Svart
  • 125 g Jäst

Gör så här

Arbetsbeskrivning

Arbetsbeskrivning:

Degtemperatur 27 °C

Degbearbetning ca 30 min långsam

Liggtid 45 min Rasktid ca 50 min

Avbakning

Insättningstemperatur 180°C

Avbakningstemperatur 180°C

Avbakningstid Formar ca 60 min

Uppslagning

Degen blandas väl i ca 30 min på långsam hastighet. Låt vila i grytan ca 45 min. Lägg i degen med ett skrapkort, i smorda formar. Fyll till 2/3, stryk ytan jämn med fuktigt skrapkort. Låt jäsa tills formen är fylld.