Recept för konditori • Bröd
Danskt rågbröd
ingredienser
Blandas dag 1
- 1000 g Vatten
- 600 g Klippt Råg
- 400 g Solrosfrö
- 100 g Linfrö
- 80 g Rågsurdegspulver
- 60 g Salt
Bortgöring dag 2
- 1300 g Rågmjöl Grovt
- 600 g Bagerivetemjöl
- 1000 g Vatten
- 750 g Sirap Svart
- 125 g Jäst
Gör så här
Arbetsbeskrivning
Arbetsbeskrivning:
Degtemperatur 27 °C
Degbearbetning ca 30 min långsam
Liggtid 45 min Rasktid ca 50 min
Avbakning
Insättningstemperatur 180°C
Avbakningstemperatur 180°C
Avbakningstid Formar ca 60 min
Uppslagning
Degen blandas väl i ca 30 min på långsam hastighet. Låt vila i grytan ca 45 min. Lägg i degen med ett skrapkort, i smorda formar. Fyll till 2/3, stryk ytan jämn med fuktigt skrapkort. Låt jäsa tills formen är fylld.