Recept för konditori Vetebröd

Danskt kaffebröd

Danskt kaffebröd

ingredienser

Grunddeg

  • 2760 g. Vetemjöl
  • 1365 g. Standardmjölk (3 %)
  • 350 g. Brynt smör (saltat)
  • 220 g. Farinsocker
  • 40 g. Salt
  • 140 g. Ägg
  • 90 g. Jäst
  • 10 g. Kardemumma
  • 4975 g. Totalt

Makronmassa

  • 1000 g. Bittermandelmassa
  • 3000 g. Farinsocker
  • 730 g. Äggvita
  • 100 g. Rismjöl
  • 4830 g. Totalt

Gör så här

Grunddeg

Degtemperatur: 25 °C
Arbeta degen långsamt i: 5 min.
Arbeta degen hastigt i: 7 min.
Vilotid: 2 x 30 min.
Degens vikt: 800 g. per bröd Totalt 6 st.
Utbakning: Avlånga limpor. Bröden bakas ut på degbordet till plåtens längd, 2 stycken per plåt.
Jästid: Ca 1 ½ timme. 28–30 °C
Insättningstemperatur 210 °C
Avbakningstemperatur: 210 °C
Ånga: Utan ånga.
Avbakningstid: Ca 12–14 min.

Makronmassa

Blanda farinsocker, bittermandelmassa och rismjöl till en slät massa.
Tillsätt äggvitorna lite i taget.
Skiva det färdigbakade och svalnade vetebrödet i ca 15 mm tjocka skivor och vänd dem sedan med snittytan uppåt på plåtar täckta med bakplåtspapper.
Spritsa en remsa makronmassa på varje vetebröd.
Grädda i 190 °C i ca 12 min.