Recept för konditori Kakor

Brownie med apelsinkaramell

Brownie med apelsinkaramell

ingredienser

Brownie

  • 450 g farinsocker
  • 350 g socker
  • 100 g muscovadosocker
  • 10 ägg
  • 625 g mjölkchoklad 32 %
  • 625 g smör
  • 300 g mjöl
  • 12 g salt
  • 40 g bakpulver
  • 250 g valnötter
  • 200 g mjölkchoklad 35%

Apelsinkaramell Ganache (3 delar)

  • 300 g ljus sirap
  • 180 g apelsinsaft
  • 5 g apelsinskal
  • 4 g citronskal
  • 1 vaniljstång

Del 2

  • 100 g smör
  • 105 g grädde
  • 19 g trimolin
  • 50 g apelsinsaft
  • 3 g salt

Del 3

  • 375 g mjölkchoklad 32%
  • 5 g grand marnier
  • 30 g smör

Gör så här

Brownie

Vispa ägg, farinsocker, socker, muscovado och salt luftigt. Smält smör och mörk choklad. Tillsätt detta och rör allt blankt. Tillsätt chokladsmeten i äggsmeten lite åt gången. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt detta i smeten. Hacka rostade valnötter och mjölkchoklad grovt och blanda ner i smeten. Fördela smeten i en bakform med löstagbar kant. Baka kakan på 160 ° i 35 minuter. Ställ den kallt och skär ut dagen efter.

Apelsinkaramell

Sirap, apelsinsaft + skal, citronskal, vanilj reduceras till 375 g.
Tillsätt uppsättning 2 och koka i 8 minuter på medelvärme.
Smält mjölkchokladen och tillsätt vätskan i 4 omgångar.
Slutligen, tillsätt uppsättning 3, smör och Grand Marnier tempererat till 35 grader och blanda karamellen. Låt vila i kylen över natten.

Servering

Brownien skärs upp i rektangulära bitar och serveras med apelsinkaramellen som spritsas som små toppar. Garnera eventuellt med chokladspiraler.