Recept för konditori • Kakor
Brownie med apelsinkaramell

ingredienser
Brownie
- 450 g farinsocker
- 350 g socker
- 100 g muscovadosocker
- 10 ägg
- 625 g mjölkchoklad 32 %
- 625 g smör
- 300 g mjöl
- 12 g salt
- 40 g bakpulver
- 250 g valnötter
- 200 g mjölkchoklad 35%
Apelsinkaramell Ganache (3 delar)
- 300 g ljus sirap
- 180 g apelsinsaft
- 5 g apelsinskal
- 4 g citronskal
- 1 vaniljstång
Del 2
- 100 g smör
- 105 g grädde
- 19 g trimolin
- 50 g apelsinsaft
- 3 g salt
Del 3
- 375 g mjölkchoklad 32%
- 5 g grand marnier
- 30 g smör
Gör så här
Brownie
Vispa ägg, farinsocker, socker, muscovado och salt luftigt. Smält smör och mörk choklad. Tillsätt detta och rör allt blankt. Tillsätt chokladsmeten i äggsmeten lite åt gången. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt detta i smeten. Hacka rostade valnötter och mjölkchoklad grovt och blanda ner i smeten. Fördela smeten i en bakform med löstagbar kant. Baka kakan på 160 ° i 35 minuter. Ställ den kallt och skär ut dagen efter.
Apelsinkaramell
Sirap, apelsinsaft + skal, citronskal, vanilj reduceras till 375 g.
Tillsätt uppsättning 2 och koka i 8 minuter på medelvärme.
Smält mjölkchokladen och tillsätt vätskan i 4 omgångar.
Slutligen, tillsätt uppsättning 3, smör och Grand Marnier tempererat till 35 grader och blanda karamellen. Låt vila i kylen över natten.
Servering
Brownien skärs upp i rektangulära bitar och serveras med apelsinkaramellen som spritsas som små toppar. Garnera eventuellt med chokladspiraler.