Recept för konditori Småkakor

Basilika- och citronkaka

Basilika- och citronkaka
30 st

ingredienser

Citronmarmelad

  • 70 g citronsaft
  • 38 g Strösocker
  • 15 g Gul Bagerisirap
  • 2 g pektin

Basilikasirap

  • 24 g Gul Bagerisirap
  • 5 g basilika
  • 20 g olivolja
  • 12 g pinjekärnor
  • salt efter smak

Bondkaka

  • 165 g mjöl
  • 100 g kallt smör
  • 70 g Strösocker
  • 20 g Brun Farin
  • 15 g kokos
  • 10 g Mörkbrun Bagerisirap
  • 1,5 g bakpulver
  • 1 gram salt

Gör så här

Citronmarmelad

Blanda 10 g av sockret med pektin och ställ åt sidan. Koka upp citronsaft, resten av sockret och sirapen. Vispa i pektinblandningen och koka upp. Sätt i kyl.

Basilikasirap

Mixa till en slät basilikasirap. Ställ kallt.

Bondkaka

Kör smör, socker, Brun Farin och sirap till en klumpfri massa. Tillsätt resterande ingredienser
och kör snabbt ihop degen. Kavla ut degen på en perforerad plåt, med bakplåtspapper på. Ställ kallt i 30 min. Ta bort plåten och stansa ut cirklar i önskad storlek.
Rulla degen, täck med plastfilm och ställ kallt i 30 min.
Degen skärs i skivor som placeras på plåt. Gör en fördjupning i varje kaka, och spruta på lite citronmarmelad. Baka i 160°C ca 9 min. Låt svalna. Toppa citronkakan med några droppar basilikasirap strax före servering.