Recept för konditori Bröd

Arlöfs groft

Arlöfs groft

ingredienser

Skållning

  • 2000 g Vatten
  • 1000 Rågmjöl Fint

Bortgöring

  • Ovanstående Skållning
  • 1700 g Oblandad Rågsikt
  • 1070 g Bagerisikt
  • 630 g Sirap Gul
  • 470 g Vatten
  • 450 g Surdeg av råg
  • 150 g Jäst
  • 100 g Sirap Svart
  • 80 g Rapsolja
  • 65 g Salt

Gör så här

Arbetsbeskrivning

Degtemperatur 28 °C
Degbearbetning ca 8 min långsamt
Liggtid 30 min
Rasktid ca 50 min

Avbakning

Insättningstemperatur 210°C

Avbakningstemperatur 190°C

Avbakningstid

3 x 4 i ram ca 45 min

Uppslagning

Väg upp bitar om 600 g, rundriv sätt 3 x 4 i ram, pensla fett mellan bitarna. Degen skall vara relativt vek och lämpar sig bäst för handuppslagning. Ta av ramen efter ca halva tiden, för bättre sidskorpa.