Recept för konditori • Bröd
Arlöfs groft

ingredienser
Skållning
- 2000 g Vatten
- 1000 Rågmjöl Fint
Bortgöring
- Ovanstående Skållning
- 1700 g Oblandad Rågsikt
- 1070 g Bagerisikt
- 630 g Sirap Gul
- 470 g Vatten
- 450 g Surdeg av råg
- 150 g Jäst
- 100 g Sirap Svart
- 80 g Rapsolja
- 65 g Salt
Gör så här
Arbetsbeskrivning
Degtemperatur 28 °C
Degbearbetning ca 8 min långsamt
Liggtid 30 min
Rasktid ca 50 min
Avbakning
Insättningstemperatur 210°C
Avbakningstemperatur 190°C
Avbakningstid
3 x 4 i ram ca 45 min
Uppslagning
Väg upp bitar om 600 g, rundriv sätt 3 x 4 i ram, pensla fett mellan bitarna. Degen skall vara relativt vek och lämpar sig bäst för handuppslagning. Ta av ramen efter ca halva tiden, för bättre sidskorpa.