Recept för konditori Småkakor

Apelsinsnittar med ingefära och mörk choklad

Apelsinsnittar med ingefära och mörk choklad
Ger 60-70 stycken beroende på hur tjocka de skärs

ingredienser

  • 150 g smör
  • 150 g Brun Farin
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 5 g bakpulver
  • 3 g malen ingefära
  • Rivet apelsinskal från 2 apelsiner
  • 225 g vetemjöl
  • 45 g Mörkbrun Bagerisirap
  • 1 nypa salt

Gör så här

Blanda alla ingredienser med en vinge. Dela degen i sex bitar och kavla ut i lika långa bitar. Lägg dem på en bakplåt med papper och tryck lätt flata. Degen kommer att flyta ut, så ge dem god plats.
Baka i 10-12 min i ca 175°C. Ta ut dem ur ugnen och skär i snittar direkt.
Doppa de avsvalnade snittarna i tempererad mörk choklad.