Recept för storhushåll Dessert & konfektyr

Tarteletter med rosmarinkola och chokladpannacotta

Tarteletter med rosmarinkola och chokladpannacotta
8 pajer

ingredienser

Chokladpannacotta

  • 40 g mörk choklad
  • 40 g ljus choklad
  • 300 ml vispgrädde
  • 50 g Dansukker Gelésocker Multi

Tartelettskal

  • 60 g smör
  • 30 g Dansukker Eko Florsocker
  • 90 g vetemjöl
  • 9 g kakao
  • 1 äggula

Rosmarinkola

  • 2-3 g (ca 8 kvistar) rosmarin
  • 100 ml vispgrädde
  • 140 g Dansukker Eko Ljus Sirap
  • 95 g Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Gör chokladpannacottan dagen innan. Hacka den mörka och ljusa chokladen. Koka upp grädde och ställ kastrullen åt sidan. Tillsätt chokladen och rör slät. Häll i gelésockret och koka i 30 sekunder. Häll över pannacottan i en ren skål, plasta och kyl över natten.

  2. Gör tartelettskalen. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en deg. Plasta degen och låt stå i kylen i ca 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 180°C. Kavla ut degen, ca 2 mm tjock. Stansa ut 8 rundlar, 7 cm i diameter och skär remsor till väggarna. Lägg bottnarna på en plåt med bakplåtspapper. Smörj rundlarna, klä de med remsorna och sätt rundlarna på bottnarna. Ställ tarteletterna i frysen i ca 20 min.

  4. Grädda tarteletterna i nedre delen av ugnen i ca 7-8 minuter. Låt svalna.

  5. Gör rosmarinkolan. Klipp av rosmarinkvistarna och lägg tillsammans med övriga ingredienser i en kastrull. Koka upp kolan på medelhög värme till 117°C. Häll över i en skål som är enkel att hälla från och låt svalna lite.

  6. Fördela kolan i tartelettskalen och låt stelna. Förbered under tiden pannacottan.

  7. Vispa upp den kalla chokladpannacottan och lägg i en spritspåse med valfri tyll. Spritsa små toppar av pannacottan över rosmarinkolan och pudra på kakao.