Recept för storhushåll • Dessert & konfektyr
Portionscheesecake lager på lager
ingredienser
Muscovadosnittar
- 100 gram smör
- 90 g Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
- 70 g Dansukker Ljus Ekologisk Sirap
- 5 g Dansukker Vaniljsocker
- 150 g vetemjöl
- 3 g bakpulver
Fyllning
- 3 äggulor
- 90 g Dansukker Florsocker
- 5 g Dansukker Vaniljsocker
- 150 gram färskost
- 300 ml vispgrädde
- 70 g hallon
- saften av 1/2 citron, obesprutad
- 70 g blåbär
Garnering
- hallon
- blåbär
- citronmeliss
Gör så här
Börja med muscovadosnittarna. Sätt ugnen på 200 °C.
Blanda samman samtliga ingredienser i en skål och arbeta till en deg. Dela degen i 4 bitar och rulla till långa stänger. Lägg på plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite lätt. Baka dem i cirka 10 minuter.
Skär längderna till snittar medan de är varma. Låt svalna och förvara kakorna torrt.
Mixa 10 snittar och lägg i 5 små runda formar, 7 cm i diameter.Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker poröst. Tillsätt färskosten. Vispa upp grädden i en annan skål och blanda tillsammans med äggsmeten.
Fördela smeten jämt i tre olika skålar. Tillsätt 70 g mixade hallon i första skål, saften av 1/2 citron i den andra skålen och 70 g mixade blåbär i den tredje skålen.
Fördela halloncheesecaken i de fem runda formarna och ställ i frysen i minst 30 minuter. Ta sedan ut formarna och häll på citroncheesecaken. Ställ i frysen i minst 30 minuter. Häll sist över blåbärscheesecaken och ställ i frysen i minst 2 timmar.
Ta ut formarna ur frysen 5-10 minuter innan servering. Lossa från formarna och garnerna med färska hallon, blåbär och citronmeliss.