Recept för storhushåll Dessert & konfektyr

Portionscheesecake lager på lager

Portionscheesecake lager på lager
5 portionscheesecake

ingredienser

Muscovadosnittar

  • 100 gram smör
  • 90 g Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 70 g Dansukker Ljus Ekologisk Sirap
  • 5 g Dansukker Vaniljsocker
  • 150 g vetemjöl
  • 3 g bakpulver

Fyllning

  • 3 äggulor
  • 90 g Dansukker Florsocker
  • 5 g Dansukker Vaniljsocker
  • 150 gram färskost
  • 300 ml vispgrädde
  • 70 g hallon
  • saften av 1/2 citron, obesprutad
  • 70 g blåbär

Garnering

  • hallon
  • blåbär
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Börja med muscovadosnittarna. Sätt ugnen på 200 °C.

  2. Blanda samman samtliga ingredienser i en skål och arbeta till en deg. Dela degen i 4 bitar och rulla till långa stänger. Lägg på plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite lätt. Baka dem i cirka 10 minuter.

  3. Skär längderna till snittar medan de är varma. Låt svalna och förvara kakorna torrt.
    Mixa 10 snittar och lägg i 5 små runda formar, 7 cm i diameter.

  4. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker poröst. Tillsätt färskosten. Vispa upp grädden i en annan skål och blanda tillsammans med äggsmeten.

  5. Fördela smeten jämt i tre olika skålar. Tillsätt 70 g mixade hallon i första skål, saften av 1/2 citron i den andra skålen och 70 g mixade blåbär i den tredje skålen.

  6. Fördela halloncheesecaken i de fem runda formarna och ställ i frysen i minst 30 minuter. Ta sedan ut formarna och häll på citroncheesecaken. Ställ i frysen i minst 30 minuter. Häll sist över blåbärscheesecaken och ställ i frysen i minst 2 timmar.

  7. Ta ut formarna ur frysen 5-10 minuter innan servering. Lossa från formarna och garnerna med färska hallon, blåbär och citronmeliss.