Recept för storhushåll Kakor

Kolarutor med apelsin

Kolarutor med apelsin
Cirka 25-30 bitar

ingredienser

Kaka

  • 220 g vetemjöl
  • 50 g Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 5 g Dansukker Vaniljsocker
  • 150 g rumstempererat smör
  • 3 g pepparkakskryddor

Fyllning

  • 300 ml vispgrädde
  • 175 g smör
  • 180 g Dansukker Rörsocker Strö
  • 70 g Dansukker Ljus Sirap
  • rivet skal av en ekologisk apelsin
  • 15 ml apelsinjuicekoncentrat

Garnering

  • 200 g Marabou Apelsinkrokant

Gör så här

  1. Arbeta samman ingredienserna till degen och tryck ut den i en lätt smörad form, 18x25 cm. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15-20 minuter.

  2. Tvätta apelsinen noga och riv skalet fint. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen i en kastrull och koka i cirka 20-30 minuter. Använd en termometer och mät till 120 °C eller gör ett kulprov och se att kolan är lagom fast. Häll kolasmeten över bottnen. Ställ i kylskåp för att stelna.

  3. Smält chokladen över vattenbad. Bred chokladen ovanpå kolan. Förvaras svalt. Skär i rutor vid serveringen.