Recept för storhushåll • Kakor
En blåbärsdröm
Cirka 20-30 bitar
ingredienser
Botten
- 220 g smör
- 85 g Dansukker Strösocker
- 210 g vetemjöl
- 1 äggula
- skal av en 1/2 citron, gärna obesprutad
Fyllning
- 150 g blåbärssaft (300 g frysta blåbär)
- 220 g Dansukker Finkoringt Strösocker
- 30 g vetemjöl
- 4 ägg
- saften av 1/2 citron
Gör så här
Sätt ugnen på 180 °C.
Skölj och riv citronskalet. Blanda samman alla ingredienserna till botten och kör till en deg.
Smörj en rektangulär form cirka 24x30 cm och klä den med bakplåtspapper. Platta ut degen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-13 minuter. Låt svalna något.Tryck under tiden ut saften ur de tinade blåbären genom en sil så att du endast har blåbärssaften kvar. Blanda i citronsaften.
Blanda socker och vetemjöl i en bunke. Vispa i äggen och häll till sist i blåbärssaften och vispa till en slät fyllning. Häll fyllningen över bottnen och grädda i nedre delen av ugnen i ytterligare 15 minuter. Låt svalna och skär sedan upp kakan i mindre bitar och pudra gärna på lite florsocker.