Recept för storhushåll • Kakor
Björnbärsbiskvi i långpanna
ingredienser
Kaka
- 200 g mandelmassa
- 2 äggvitor
- 75 g Dansukker Farinsocker
Smörkräm
- 125-150 g björnbärspuré (ca 250-300 g björnbär)
- saften av en lime
- 95 g Dansukker Gelésocker Multi
- 250 g smör, rumstempererat
- 90 g Dansukker Florsocker
- 1 äggula
Topping
- 200 g vit eller mörk choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 180°C.
Riv mandelmassa på ett rivjärn och vispa slät tillsammans med äggvitor och farinsocker.
Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt, ca 20x30 cm.
Grädda i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter, beroende på hur seg botten du vill ha. Kortare tid, segare botten. Låt svalna på galler.
Gör smörkrämen. Värm björnbären tillsammans med limesaften i en kastrull under omrörning.
Pressa björnbären genom en finmaskig sil så att det blir björnbärspuré kvar. Häll tillbaka björnbärspurén i kastrullen och häll i gelésocker multi. Låt koka en minut, ställ åt sidan för att svalna till rumstemperatur.
Vispa smör, florsocker och äggula ca 10 minuter. Tillsätt björnbärspurén, lite i taget under vispning. Ställ i kylen ca 20 minuter.
Bred ut smörkrämen jämnt över botten. Ställ i frysen och smält chokladen över ett vattenbad.
Bred chokladen över smörkrämen och förvara i kylen. Skär biskvien till bitar innan servering.