Recept för storhushåll Kakor

Björnbärsbiskvi i långpanna

Björnbärsbiskvi i långpanna
Ca 30 stycken

ingredienser

Kaka

  • 200 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • 75 g Dansukker Farinsocker

Smörkräm

  • 125-150 g björnbärspuré (ca 250-300 g björnbär)
  • saften av en lime
  • 95 g Dansukker Gelésocker Multi
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 90 g Dansukker Florsocker
  • 1 äggula

Topping

  • 200 g vit eller mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°C.

  2. Riv mandelmassa på ett rivjärn och vispa slät tillsammans med äggvitor och farinsocker.

  3. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt, ca 20x30 cm.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter, beroende på hur seg botten du vill ha. Kortare tid, segare botten. Låt svalna på galler.

  5. Gör smörkrämen. Värm björnbären tillsammans med limesaften i en kastrull under omrörning.

  6. Pressa björnbären genom en finmaskig sil så att det blir björnbärspuré kvar. Häll tillbaka björnbärspurén i kastrullen och häll i gelésocker multi. Låt koka en minut, ställ åt sidan för att svalna till rumstemperatur.

  7. Vispa smör, florsocker och äggula ca 10 minuter. Tillsätt björnbärspurén, lite i taget under vispning. Ställ i kylen ca 20 minuter.

  8. Bred ut smörkrämen jämnt över botten. Ställ i frysen och smält chokladen över ett vattenbad.

  9. Bred chokladen över smörkrämen och förvara i kylen. Skär biskvien till bitar innan servering.