Recept för konditori • Småkakor
Kokostopp, twistad med lime och choklad
Ger ca 25 st. à 15 g.
ingredienser
- 200 g finriven kokos
- 175 g socker
- 4 äggvitor (ca 120 g)
- finrivet skal från 4 lime
- 50 g kakaonibs
- evt. mörk choklad till att bottendoppa kokostopparna
Gör så här
Häll kokosflingor, äggvitor och limeskal i en kastrull. Värm försiktigt smeten i kastrullen under ständig omrörning, tills den börjar släppa från kanterna på kastrullen och sockret har smält.
Ta av kastrullen från plattan och tillsätt kakaonibs. Ställ smeten på kylning och låt den stelna i ca 30 minuter tills den är helt kall.
Forma sedan massan med händerna till små toppar, ca 2 cm höga, och ställ på bakplåtspapper. Grädda topparna gyllenbruna i ca 175°C, ca 8–10 minuter beroende på ugnens effekt.
Låt topparna svalna helt innan du doppar botten i smält, varm choklad. Det här momentet kan du hoppa over.