Kavring
Skållningen och en stor mängd sirap ger kavringen finporigt inkråm och mycket lång hållbarhet.

ingredienser

Skållning

  • 1000 g Vatten
  • 500 g Rågmjöl Fint

Raskdeg 60 min

  • Ovanstående Skållning
  • 1000 g Rågmjöl Fint
  • 750 g Vatten
  • 40 g Jäst
  • 40 g Salt
  • 20 g Kummin malen

Bortgöring

  • 1700 g Bagerivetemjöl
  • 1600 g Sirap Svart
  • 800 g Rågmjöl Fint
  • 60 g Rapsolja

Gör så här

Arbetsbeskrivning

Degtemperatur 27 °C

Degbearbetning ca 15 långsam

Liggtid 30 min

Rasktid ca 45 min

Avbakning

Insättningstemperatur 210°C

Avbakningstemperatur 200°C

Avbakningstid

6 x 2 i ram ca 60 min

Uppslagning

Väg upp bitar om 640 g, rundriv sätt 6 x 2 i helram, pensla fett mellan bitarna. Alternativt baka i smorda kavringsformar med lock.