Recept för konditori • Bröd
Kavring
Skållningen och en stor mängd sirap ger kavringen finporigt inkråm och mycket lång hållbarhet.
ingredienser
Skållning
- 1000 g Vatten
- 500 g Rågmjöl Fint
Raskdeg 60 min
- Ovanstående Skållning
- 1000 g Rågmjöl Fint
- 750 g Vatten
- 40 g Jäst
- 40 g Salt
- 20 g Kummin malen
Bortgöring
- 1700 g Bagerivetemjöl
- 1600 g Sirap Svart
- 800 g Rågmjöl Fint
- 60 g Rapsolja
Gör så här
Arbetsbeskrivning
Degtemperatur 27 °C
Degbearbetning ca 15 långsam
Liggtid 30 min
Rasktid ca 45 min
Avbakning
Insättningstemperatur 210°C
Avbakningstemperatur 200°C
Avbakningstid
6 x 2 i ram ca 60 min
Uppslagning
Väg upp bitar om 640 g, rundriv sätt 6 x 2 i helram, pensla fett mellan bitarna. Alternativt baka i smorda kavringsformar med lock.