Recept för konditori • Vetebröd
Chokladsnurra med mandel
ingredienser
Deg
- 500 g standardmjölk
- 50 g jäst
- 1 ägg
- 1000 g vetemjöl
- 185 g Vit Sirap
- 10 g kardemumma
- 150 g smör
Remons
- 200 g Brun Farin
- 200 g mandelmassa
- 200 g mjukt smör
- 20 g kanel
Chokladsmör
- 280 g grädde
- 36 g Gul Sirap
- 32 g Glukossirap
- 4 g fint salt
- 256 g mörk choklad 70%
- 48 g smör
- 120 g praliné (kan uteslutas)
Gör så här
Deg
Lös upp jästen i mjölken tillsammans med ägget.
Tillsätt resten av ingredienserna och bearbeta tills degen är smidig.
Ställ degen kallt över natten.
Remons
Rör alla ingredienserna till en jämn massa.
Chokladsmör
Värm grädde, gul sirap, glukossirap, salt och eventuellt praliné.
Häll det över chokladen och mixa i smör.
Kavla degen tunn, bred remons på hela ovansidan och därefter chokladsmör ovanpå. Vik in sidorna av degen till mitten och stäng. Skär degen i ca 2 cm breda strimlor, sno degen och lägg i formar. Låt jäsa till dubbel storlek.
Strö kakaonibs och pärlsocker på snurrorna.
Baka i 160°C i 15 min.