Recept för konditori Vetebröd

Chokladsnurra med mandel

Chokladsnurra med mandel

ingredienser

Deg

  • 500 g standardmjölk
  • 50 g jäst
  • 1 ägg
  • 1000 g vetemjöl
  • 185 g Vit Sirap
  • 10 g kardemumma
  • 150 g smör

Remons

  • 200 g Brun Farin
  • 200 g mandelmassa
  • 200 g mjukt smör
  • 20 g kanel

Chokladsmör

  • 280 g grädde
  • 36 g Gul Sirap
  • 32 g Glukossirap
  • 4 g fint salt
  • 256 g mörk choklad 70%
  • 48 g smör
  • 120 g praliné (kan uteslutas)

Gör så här

Deg

Lös upp jästen i mjölken tillsammans med ägget.

Tillsätt resten av ingredienserna och bearbeta tills degen är smidig.

Ställ degen kallt över natten.

Remons

Rör alla ingredienserna till en jämn massa.

Chokladsmör

Värm grädde, gul sirap, glukossirap, salt och eventuellt praliné.

Häll det över chokladen och mixa i smör.

Kavla degen tunn, bred remons på hela ovansidan och därefter chokladsmör ovanpå. Vik in sidorna av degen till mitten och stäng. Skär degen i ca 2 cm breda strimlor, sno degen och lägg i formar. Låt jäsa till dubbel storlek.

Strö kakaonibs och pärlsocker på snurrorna.

Baka i 160°C i 15 min.