Recept för konditori Bröd

Äppelbröd

ingredienser

Ett bröd med balanserad sötma av äpple och Gul bagerisirap. Använd gärna höstens äpple i en egen kompott, eller använd en sylt med stora äppelbitar

  • 1000 g vatten
  • 900 g bagerisikt
  • 900 g extra bagerivete
  • 300 g solrosfrö
  • 300 g äppelsylt, grov
  • 280 g Bagerisirap Gul
  • 250 g surdeg av råg
  • 100 g jäst bageri
  • 80 g Pofiber
  • 60 g linfrö
  • 40 g rapsolja
  • 40 g salt

Dekoration

  • 100 g rågmjöl grovt

Gör så här

Arbetsbeskrivning

Degtemperatur 27°C
Degbearbetning som VR-limpa
Liggtid 20 min
Rasktid ca 45 min
Ånga 20 sek, lufta därefter

Avbakning

Insättningstemperatur 230°C
Avbakningstemperatur 190°C

Avbakningstid

Limpa ca 30 min

Uppslagning

Väg upp bitar om 800 g,
rundriv och slå upp till limpor.
Placera i korgar beströdda
med dekorationen.