Recept för konditori • Bröd
Äppelbröd
ingredienser
Ett bröd med balanserad sötma av äpple och Gul bagerisirap. Använd gärna höstens äpple i en egen kompott, eller använd en sylt med stora äppelbitar
- 1000 g vatten
- 900 g bagerisikt
- 900 g extra bagerivete
- 300 g solrosfrö
- 300 g äppelsylt, grov
- 280 g Bagerisirap Gul
- 250 g surdeg av råg
- 100 g jäst bageri
- 80 g Pofiber
- 60 g linfrö
- 40 g rapsolja
- 40 g salt
Dekoration
- 100 g rågmjöl grovt
Gör så här
Arbetsbeskrivning
Degtemperatur 27°C
Degbearbetning som VR-limpa
Liggtid 20 min
Rasktid ca 45 min
Ånga 20 sek, lufta därefter
Avbakning
Insättningstemperatur 230°C
Avbakningstemperatur 190°C
Avbakningstid
Limpa ca 30 min
Uppslagning
Väg upp bitar om 800 g,
rundriv och slå upp till limpor.
Placera i korgar beströdda
med dekorationen.