Aktuellt

  • Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomipriset

    Nordic Sugar sponsrar och är med som partner till ”Sällskapet Malmö Akvavit och Skånska Gastronomipriset 2025”

    Sällskapet Malmö Akvavit är en ideell sammanslutning av personer från Skånes närings-, samhälls-, kultur- och restaurangliv. Sällskapets syfte är att stödja och främja gastronomi och dryckeskultur i Skåne, Sverige och världen.

    Sällskapet verkar för god vänskap, god mat och god dryck. Därför har man grundat Skånska Gastronomipriset vilket delas ut till personer och företag som utfört särskilt utmärkta insatser för den skånska mat- och dryckeskulturen.

    Skånska Gastronomipriset delas ut till personer som utfört särskilt utmärkta insatser för den skånska mat- och dryckeskulturen.

  • Svenska Gastronomipriset

    Nordic Sugar sponsrar Svenska Gastronomipriset!

    För fjärde året i rad sponsrar Nordic Sugar Gastronomipriset 2025 i kategorierna ”Konditoriernas konditori” samt ”Konditorernas Konditor”. Tillkännagivandet av nominerade sker under senvinter/vår och prisutdelningen äger rum 12 maj på Berns i Stockholm.

    Svenska Gastronomipriset är ett årligt event som bygger på en omröstning bland kockar, konditorer, servitörer, sommelierer och bartenders i Sverige. Priset är en hyllning till restaurangvärldens mest lysande stjärnor och ägs och drivs av tidningen Restaurangvärlden.

     

  • Vinnarna i Svenska Gastronomipriset 2024

    Vinnarna utsedda i Svenska Gastronomipriset!

    Om du ska äta det godaste bakverket – var ska du då gå? Drygt 100 av de mest framstående konditorierna har tillfrågats om vilka konditorier och vilken konditor de tycker är bäst. De 10 som fått flest röster nominerades sedan till kategorierna ”Konditoriernas konditori” samt ”Konditorernas Konditor”, som båda sponsras av oss på Nordic Sugar.

    Den 13 maj avgjordes vinnarna av de prestigefulla utmärkelserna på Berns i Stockholm.
    Vinnare blev:
    Konditorernas Konditor – Frida Bäcke på Socker Sucker i Stockholm (för 3e året i rad)
    Konditoriernas konditori – Socker Sucker, Stockholm (för 2a året i rad)
    Läs mer om Socker Sucker, Frida och deras fantastiska bakverk här: https://sockersucker.se/

    Svenska Gastronomipriset är ett årligt event som bygger på en omröstning bland kockar, konditorer, servitörer, sommelierer och bartenders i Sverige. Priset är en hyllning till restaurangvärldens mest lysande stjärnor och ägs och drivs av tidningen Restaurangvärlden.

     

  • Svenskt Strösocker i ny blågul förpackning

    Dansukker lanserar ny design på det svenska strösockret

    Nu lanserar Dansukker en ny design på deras mest kända produkt ”Svenskt Strösocker” för att förtydliga det svenska ursprunget och innehållet i påsen. Strösockret kommer från svenska sockerbetor som huvudsakligen är odlade på gårdar i Skåne. Det är även här Dansukker har sitt sockerbruk vilket ger korta transportavstånd och mindre miljöpåverkan. Dansukkers Strösocker är det enda svenska strösockret som finns på marknaden och den nya förpackningen lanseras under mars 2022.

  • Ny serie av ekologiskt och närodlat betsocker

    Nordic Sugar ställer om odling och produktion av Dansukkers ekologiskt odlade socker från sydamerikanskt rörsocker till närodlat betsocker.

    Oktober 2020 lanserade Dansukker en serie ekologiska produkter tillverkade av närodlade sockerbetor. Produktserien innehåller Eko Socker 1 kg, Eko Florsocker 500 g och Eko Brun Farin 500 g, alla tre odlade på svenska och danska åkrar.

    I det ekologiska sortimentet återfinns även Eko Syltsocker 500 g med ett nytt och förbättrat recept som både ger en mindre söt sylt men även en bättre och fastare konsistens. Den, liksom Eko Ljus Sirap 750 g, görs nu på europeiska ekologiska betor istället för sydamerikanska sockerrör.